Viering van 100 jaar onafhankelijkheid van Estland

geplaatst in: Uncategorized | 0

De Nederlandse Ambassade in Estland, heeft samen met JUB Holland en Tuin-Groen-Advies-Buro Bleu-Aimable en het gemeentebestuur van Talinn gewerkt aan een speciaal project. Om het voorzitterschap van de Europese Unie van Estland in 2017 te vieren en de nauwe samenwerking te benadrukken van Estland en Nederland in de Europese Unie zijn er duizenden tulpen geplant op het Viru Plein in het centrum van Talinn.

 

 

Het ontwerp van Tuin-Groen-Advies-Buro Bleu-Aimable is uitgevoerd met bloembollen gekweekt door JUB Holland. In het ontwerp is ook gebruik gemaakt van de Triump Tulip Eesti. Deze witte tulp is speciaal gekweekt voor deze gelegenheid en is onderdeel van het geschenk van Nederland aan Estland voor 13 juni 2018, viering van 100 jaar onafhankelijkheid van Estland: Eesti Vabariik 100.

De tulp is op deze dag ook gedoopt in Talinn, de oorkonde voor deze gelegenheid is ontworpen en vervaardigd door Arie Bottinga vorm & tekst. Het ondertekenen van de doopoorkonde gebeurde in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en de President van Estland H.E. Mrs. Kersti Kaljulaid.

 

 

Samen met een overdaad aan hyacinten, asterae en myosotis kleurt het Viru Plein in een prachtige zee van witte en blauwe bloemen. Aansluitend wordt de Triump Tulip Eesti tentoongesteld in de Tallinn Botanic Garden (Tallinna Botaanikaaed).

 

Het team van JUB Holland uit Noordwijkerhout had alle reden om trots te zijn!