Landelijke aftrap bloembollenseizoen in Heerlen

geplaatst in: Uncategorized | 0
foto-aftrap-bollenseizoen-plantteam

De keukenbrigade van Kasteel TerWorm in Heerlen gaf onder toeziend oog van de lokale imker woensdag 29 september 2021 de nationale aftrap van het bloembollenplantseizoen dat tot eind december duurt. Kasteel TerWorm, een exclusief kasteelhotel, is onderdeel van Van der Valk Hotels, de heer Freek van der Valk was vanzelfsprekend aanwezig bij dit feestelijk moment.

foto-aftrap-bollenseizoen-plantmachine

In de Rococotuin werd een uniek ‘bourgondisch’ ontwerp geplant: een grote wijnfles met glas ingelegd met duizenden tulpenbollen, het mozaïek zal vanaf half april bloeien. Elders op het landgoed werden door medewerkers van JUB Holland en hovenier Hans Linders in totaal zo’n 60.000 bloembollen geplant, zowel machinaal als met de hand. Onder meer langs een populaire wandel- en fietsroute gaan sneeuwklokjes, krokussen, sterhyacinten, blauwe druifjes, narcissen, tulpen en sieruien de grond in.

Vanaf februari zullen de eerste bloembollen tot bloei komen, de laatste bloeien tot eind juni. De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) organiseert jaarlijks het landelijke startsein voor het bloembollenplantseizoen.

foto-aftrap-bollenseizoen-bovenaanzicht

Het ontwerp is vervaardigd door Jan Guldemond van Tuin-Groen-Advies-Buro Bleu Aimable uit Lisse. Gebruikte bloembollen zijn Salmon Prince (zalmkleur), Red Prince (rood), White Prince (wit) en Sunny Prince (geel).
Deze tulpensoorten zijn allemaal broertjes en zusjes van elkaar, dit zorgt voor gelijke hoogte en bloeitijd.

Foto’s: VidiPhoto