In het zonnetje gezet

geplaatst in: Uncategorized | 0

Voor de achtste keer werd de Tulpnetwerkbijeenkomst World Tulip Summit gehouden, deze keer in Nederland van 14 tot en met 16 oktober in het Hilton Hotel in Den Haag.

Ervaringen uitwisselen
De World Tulip Society is een internationaal netwerk van parken en festivals waarin de tulp centraal staat. Wereldwijd worden jaarlijks meer dan honderd tulpenshows en -festivals gehouden, waar tientallen miljoenen bezoekers op afkomen. Tijdens de Summit komt de top naar Nederland om de laatste ervaringen met elkaar uit te wisselen.
Deelnemers zijn bijvoorbeeld Butchart Gardens (Canada), Longwood (USA), Istanbul Tulip Festival (Turkije), Gardens by the Bay (Singapore), Mainau Island (Duitsland), Tonami Tulip Fair (Japan), Dafeng Holland Flowers (China) en uiteraard Keukenhof Holland.

In het zonnetje gezet
Tijdens deze bijeenkomst werd Jan Guldemond uit Nederland op het podium genodigd voor de uitreiking van de oorkonde voor bijzondere verdienste. Jan draagt al ruim 50 jaar bij aan het kleurrijke beeld van de tulp. Gedurende zijn loopbaan bij Keukenhof Holland was Jan mede verantwoordelijk voor de fraaie tulp exposities in het park, heden ten dage is hij met zijn bedrijf Bleu-Aimable Tuin-Groen-Advies-Buro een veel gevraagd ontwerper voor bloemenparken over de hele wereld.

De oorkonde werd uitgereikt door Ibo G├╝lsen (links op de foto), chair 2019 World Tulip Summit.