Entree van Lisse verrast inwoners en bezoekers straks het hele jaar door

geplaatst in: Uncategorized | 0

Op vrijdag 18 december heeft wethouder Evert Jan Nieuwenhuis van gemeente Lisse samen met Jan Guldemond van Tuin-Groen-Advies-Buro Bleu Aimable de eerste bloembollen geplant op de Amalia Rotonde in Lisse.

plantmoment-met-wethouder-evert-jan-nieuwenhuis

Na werkgroep overleg tussen gemeente en bloembollen experts is besloten om 2 belangrijke rotondes de kleurige bloemen uitstraling te geven die past bij gemeente Lisse.

De rotonde op de kruising Westelijke Randweg (N208) / Stationsweg en de Amalia Rotonde op de kruising Heereweg / Keukenhofdreef  /Nassaustraat zijn aan de hand van de ontwerpen van Tuin-Groen-Advies-Buro Bleu-Aimable ingeplant met tulpen, narcissen, Alliums en diverse soorten bijzondere bolgewassen.

Daarnaast zijn er vaste planten toegevoegd volgens het “GreentoColour” concept van Griffioen Wassenaar (www.greentocolour.com). Als de tulpen zijn uitgebloeid worden deze vakken beplant met kleurrijk zomergoed.

amalia-rotonde-bollen-planten1

amalia-rotonde-bollen-planten2

De combinatie van bijzondere bolgewassen, kleurrijk zomergoed en GreentoColour zorgt ervoor dat gemeente Lisse haar inwoners en bezoekers het hele jaar door verrast met een levendige aanblik van de invalswegen.